Dec 5, 2016

Laktaški sud – režimska nužda


Njegoš Tomić, sin poginulog borca Vojske Republike Srpske, koji mjesecima štrajkuje u parku Mladen Stojanović u Banjaluci, će se odazvati Pozivu na saslušanje koji mu je uputio Osnovni sud u Banjaluci. Pozivu će se odazvati i Njegoševi "saborci" iz Parka .Miroslav Ganjatović, Radenko Pecalj i Danijel Radić  Iz nekih razloga saslušanja će biti održano u prostorijama suda u Laktašima. Štrajkače iz parka pozivaju na saslušanje na osnovu Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka koji je protiv njih podnijela policija. Iz kopije zahtjeva koja je dostavljana  uz Poziv na saslušanje vidljivo je da se imenovani terete zato što su “dana 15. 07.2016. godine , oko 12:35 časova u Banja Luci, u ulici Vuka Karadžića, počinili prekršaj iz Zakona o javnom okupljanju, isticanjem transparenta “150 dana-150 rana” i “Štrajk djece palih boraca”… Uglavnom djeca onih koji su ginuli za Republiku Srpsku se terete što su došli pred Skupštinu iste te Republike Srpske I zamislite razvili transparent.


Došli su da poslanicima I predstavnicima izvršne vlasti koji prisustvuju sjednici  Parlamenta u lice kažu kako žive porodice onih koji su ginuli I ne vidjevši ono zašto su ginuli, a u čemu današnji “čuvari Srpske” uživaju.  Njegoš I društvo iz Parka su vjerovatno uplašili “hrabre čuvare Srpske” do te mjere da su oni odlučili da ih predaju na sud. Nisu oni njih uplašili svojim izgledom, transparentima ili mišicama… ovi ljudi su ove “junake” iz udobnih fotelja uplašili zato što su im stavili do znanja da postoje!? “Zamislite postoje neka djeca, neki ljudi, čiji su očevi, sinovi braća, krv proljevali I živote dali da bi mi danas po tome zašto su oni ginuli vozali svoje skupe limuzine, gradili kuće, kućetine i vile… a oni se usuđuju da borave u šatoru u parku I da naspodsjećaju kako smo mi stekli sve što imamo… I kako je to što imamo koliko god da košta bezvrijedno, jer ustvari, to nije naše…”, razmišljaju “heroji” pred kojima su desetine, stotine hiljada ostale bez posla, pred kojima su ugašeni mnogi nekadašnji privredni giganti, pred kojima su zauvijek nestale šume, rudnici, u čije su džepove sami “uskakali “milioni maraka bacajući se od sreće naglavačke… E ti I takvi se plaše Njegoša Tomića  I onakvih kao što je Njegoš? Zašto? Zato što je onaj što je svom nezaposlenom devetnaestogodišnjem sinu dao kredit od tri miliona naših maraka, svjetan da će svom sinu moći da ostavi milione, automobile, Vile na Dadinju I Kipru, voćnjake, ribnjake… ali nikada mu neće moći ostaviti ono što je Njegoš od svog oca naslijedio. Toga se on plaši.
U tom strahu je, valjda I napravljena greška na pozivu na saslušanje koji je Njegoš primio – Na tom pozivu piše da će on biti saslušan zbog povrede Člana 9. Zakona o Javnom redu I miru (vidi sliku).



Navedeni član zakona odnosi se na vršenje nužde na javnom mjestu. U dokumentaciji priloženoj uz poziv vidiljvo je da nema ni pomena tom prekršaju, pa je vjerovatno da se radi o zabuni. Eto sada ispade da Njegoša na saslušanje u Laktaše pozivaju zbog vršenja nužde na javnom mjestu. Šta reći – Izgleda da se neko sa tog kraja, da prostite, osjetio popišanim.